CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, December 25, 2009

cirit lagi dan lagi dan lagi

bosan betul malam ni.sume orang da terbengkalai kat depan tv
ini sume gara-gara pergi mp tadi and jam berangkai-berangkai
pelik aku melaka skang nih.nak maju.tapi planning jalan xbetul.pirahhh

tinggal akak ipar aku je semangat tengok alvin
mak ngan baba da gi bercuti kelantan.aku?
seperti biasa sedang tahan sakit perut
aku xtawu le pe masalah aku
sampai mak aku da risau.tu la soh gi klinik aku degil
aku bukan xnak
tapi aku malas nak telan ubat-ubat die yg hell besar nak gile
tercekik aku nak telan
makan panadol pon macam nak terbalik aku nak telan.punya la susah kan
aku selalu je cirit ni
nak2 bila otw nak gi mane2
slalu je mase dalam bas,dalam tren, kete ke.kau cakap je kat mane.sume aku da xperience.

last kene masa balek cuti awal muharram
then 2 minggu die bagi aku rehat jap
and skang kene balek.da la tgh cuti xmas
bukan kat umah aku eh yg masak beracun
tapi perut aku ni je haa yang beracun.banyak nau cacing gak nye.tu yg die nak mintak simpati

tsktsk.korang doa la ye aku xjadi macam ni slalu
sian la kat aku ni haa yang suka makan

#xsaba nak pegi pd.excited yet sad sebab xdpt balek : ' (

Sunday, November 22, 2009

hai semua!aku masih hidup

memang da berzaman aku xupdate blog nih
terasa malas tahap bidadari nak menaip
rasa macam nak delete trus blog nih
tapi xsampai ati plak
ok2 selagi termampu aku akan menaip
walaupun blog akan di update 2 3 kali je sepanjang sem
it's better dr xupdate langsung kan??

sekarang ni aku kat umah
menghabiskan sisa2 terakhir cuti sem yang panjanggggg gile
memang panjang holiday nih.uia memang kedekut!
neway seperti biasa kat umah menternak badan dengan baja yang berkualiti
dan semalam aku tengok balik twilight kat star movie
tetibe melonjak ketaksabaran nak tgk twilight new moon plak
tp die kua a day b4 raya aji.kompem la mak aku nak menjerit kalau aku g tgk kan
tapi mak aku da pesan awal2 xkasi aku tgk wayang da.tsktsk.die kata nnti amalan xtrime 40 ari.ke 44 ari.
hee~tp nk tgk jugak!kompem xwat maksiat.g tgk ngan member2 ngn akak je..please mak

bila tengah bersenang lenang kat umah
jantung aku berdentam kalau teringat pasal result
aku rasa sem ni mcm hancur je.dengan result studio yg hancur.alhamdulillah xfail
aku tak0t gile nk tgk result bcm 3 ngan structure!
sume lah aku risau

pastu bila bukak2 fb
ati aku hancur jap tgk crush lama aku rupe2nye da ade awek.haha.cite lame kan.watpe nk ingat lg.cite zaman monyet pon aku nak amek kisah.pastu xde keje.online 24/7.tgk cite korea.macam2 ah

dan akhir sekali aku nak mintak ampun kat korang kalau ade banyak salah silap.yela ari raya dulu aku xsempat nak update blog.so skang da nak raye aji da p0n

jadi SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA SEMUA~

Sunday, September 13, 2009

hobi makanan

bila da sampai umah ni, benda pertama yang aku nak terkam kompem la makanan kan
sebab aku xpuasa.bila kat uia kene buat2 macam orang puasa.kat umah kau xpayah la nak berlakon.rembat je makanan depan mata.aku makan sehabis puas sampai tergelak besar kat umah
hari ni pulak kene gantung langsir.oleh kerana aku perempuan paling tinggi dalam umah ni, so jadi mangsa kekejaman amah dengan gantung sume langsir.cuci tingkap pon amah ni buat tau
lap tingkap gantung langsir diselang-seli kan dengan sirap ais.perghh sedap gile.pastuh makan mcD depan akak aku sampai die nak mencarut tgk aku makan depan die
haha lex2.seb bek iman kau kuat kak chik oi
bila berbuka buat2 la terkam makanan macam orang puasa sampai mak aku pelik tengok aku khusyuk makan padahal siang lagi da makan
esok xtahu nak rembat makan apa lagi.xpe aku ada teman iaitu bff dadam.kita nantikan

*aku da jumpa selendang raya.yes. 8 inggit je.memang berbaloi

Saturday, September 12, 2009

semalam memang aku bernasib baik

haa oleh kerana semalam adalah hari jumaat maka aku xnak la cakap hari tu hari xbaik.tapi jumaat semalam adalah hari malang dalam hidup aku
dah la seminggu aku tido xberapa cukup dengan assignment yang macam hantu banyak dia
pastuh terkejar-kejar nak siapkan board redo ngan drawing untuk crit
bila da settle sume benda tuh tibalah saat yang dinantikan semua orang iaitu balik beraya.yahoo
tapi yahoo ni serius xikhlas sebab banyak keje kene buat kat umah

okey2 cerita hari jumaat aku bermula dengan mata lebam pergi studio sebab nak consult
da consult-consult, floor plan pon aku xsure lagi macam mane.ingatkan bila budak laki pergi semayang jumaat boleh la aku chow balek bilik terus xdatang2 studio.tapi rancangan tak menjadi
balek bilik yang macam sarang monyet pukul 4 then pengsan sejam je xbangun2.tiket aku pukul 9 malm so sempat lagi la kan nak tido dulu
aku sedar2 dah pukul 5.30.syaitan baju kat ampaian xamik lagi.beg xkemas lagi.
bila nak pergi tunggu bas, aku nampak dari jauh bas da berenti kat bus stop
penat aku melambai2 terjerit2 macam orang mati laki kat pak cik bas tapi die xprasan
then aku gagahkan diri konon2 nak tunggu bas tuh kat safiyyah le sebab aku dok asma so lame lagi kan bas nak pusing uia
da lari2 ngan barang macam setahun nak balek umah aku tgk bus da sampai pak gad depan.
ini memang celaka.pastuh nampak plak bas baru masuk.lagi celaka sebab aku da penat2 pergi safiyyah.kalau aku tahu sumpah aku xtunggu kat situ
naik bas driver gatal miang tersengih tanya aku nak balik kampung ke nak pergi haji.mulut kau memang puaka.aku da lah berpeluh2.penat.xpuasa pon macam orang puasa sebab aku xmakan pape dari malam semalam tuh
da naik tren plak aku tgk brooch kesayangan aku hilang.setannnnn.pastuh pergi berlari umah kawan akak aku amek tiket sampai kaki terpelecok
da sampai pudu nak cari platform bas xjumpa.berpeluh dengan lebat macam mandi sungai aku cari2 bas.tanya kat counter ticket die pergi tunjuk tangan die kat tempat lain padahal bas kat tempat lain.naik bas tengok seat banyak dah penuh.sampai la melaka penat xhilang sampai kat umah aku tido mengigau2 then tersedar bila yaya tonggek gelakkan aku
tapi aku puas dapat balik rumah!
nak raya.yes

Monday, August 31, 2009

fei mau

sekarang da pukul 6.42 pagi
tapi aku xtido lagi sebab kene siapkan assignment bcm!
aku benci bila buat benda redo2 ni.cukuplah dulu masa bcm 1 group aku kene redo 3 kali
tahu2 la kan lecturer kesayangan ramai tu yang suruh.hoho
neway bulan puasa ni aku ingat boleh kurus, tapi salah
lagi gemok makin banyak adela.balik rumah sume cakap aku da gemuk.balik uia pon orang cakap aku da gemok.bila timbang berat pon memang sah aku da gemok!sob3.memang aku kene berdiet.tapi mungkin xberjaya

itu sahaja setakat ni.malas update panjang.nak tido

Tuesday, August 11, 2009

selamat pulang ke pangkal jalan

yihh..aku bersemangat nak update blog hari ni.yela sebelum ni aku xtahu nak update apa.xde cite best pon dulu.tapi sekarang lepas balik trip banyak pulak kat kepala aku nak menaip
sekarang ni memang busy sampai nak terlangkup sikit kepala aku
bermula dengan kaed fest live band.then g trip kat penang.and 1st crit isnin depan
aku g penang hari jumaat.madness amat bila pukul 5.30 pagi hari selasa baru sampai kl central
actually aku xpernah g penang before ni.ni la peluang nye nak tengok penang.
kau bayangkan pergi trip seramai 49 orang dengan budak studio.pergi survive sendiri.cari hotel sendiri.cari makan sendiri.lecturer xinvolve sangat.tahniah la kepada budak2 studio yg arrangekan trip ni.memang berbaloi walaupun kene bayar extra 30 inggit

aku rasa trip ni sangat best sebab:
:aku dapat tido dengan cukup sebab boleh bangun pukul 9 pagi
:pergi membeli-belah dekat shopping mall(queens bay,perangin mall,pacific,komtar)walaupun komtar banyak orang pelik,bau hancing yang kuat kalah bau kopi
:dapat berdikari pulang ke hotel dengan selamatnya setelah sesat malam2 lepas pergi perangin mall(bo jadi mak kami).aku berjaya gak mengepit bag kat ketiak sebab takut peragut
:dapat mandi kat monkey beach sampai itam dan naik jet ski sampai terjerit2 ngan yaya gendut
:berjaya mematahkan beberapa kerat kerusi boat ke monkey beach
:dapat tido gaban kat stesen ktm bila tren pukul 7 pagi terlepas dan ronda penang lagi sementara nak tunggu tren pukul 9 malam
:berjaya mengempiskan perut sebab cirit-birit
:dapat amek gmbar ngan naga comel kat padang kota

itu saja.aku xbanyak amek gmbar pakai kamera sendiri.banyak kat kamera orang lain.lepas sampai uia lebih kurang pukul 7 pagi, aku tido macam orang xingat dunia sampai pukul 3 petang.sume kelas aku ponteng dengan sengaja
minggu ni kena concentrate kat studio and live band pula
babai

Saturday, July 25, 2009

kak nab punya cerita(aku mabuk nak bagi title ape)


aku sekarang tgh tengok cite kat tv3

bes woo.pasal anak derhaka

yang aku xboleh tahannye,pompuan yang jadi mak datin dalam cite mertua vs menantu, tetibe jadi org gaji pulak kat cite neh.ahaha.malu saya dibuatnya.saya yang tergelak besar tengok die.memang malam ne aku tergelak besar ngan family.

sebabnye sebabnye aku aku tgk jgn lupe lirik tadi.bosan gile bai org yang nyanyi malam ne.yang sorang ne sebut perkataan pertam.yang sorang ne terkelip2 sambil nyanyi.apa maksud pertam tu weh!!!!haa itu yang kita xtahu

untuk post kali ne,aku nak compile kan sume cite yang aku simpan sebab xde tenet kat uia.memang panjang.aku xpaksa.nak baca silakan.xnak baca tinggalkan.okay?


semalam masa nak naik bas kat pudu, aku terserempak ngan member baik time skolah dulu.uish paem kau sangat lain sekarang!aku yang terkesima jap tengok kau.mata aku terkebil-kebil nak make sure aku xsalah org before tegur kau.uhuk2
yang xbestnya aku dapat borak setengah jam je ngan die.die balik melaka gak.tiket 5.30 gak.tapi bas je xsama.banyak benda yang die cite yang buat aku ternganga.lalat masuk buat sarang pon boleh.lalat nak mengawan pon boleh.semua boleh.sebab kalau orang lain denga pon ternganga gak.kalau parents die tawu lagi ternganga bai!boleh pengsan kot.

cik paem ecah micha.banyaknye nama kau



itu cerita pertama.2nd story plak aku balik rumah ni sebab nak tempah baju raya.kalau hantar lambat2 nnti tailor xnak amek.nnti si amoi tu xnak amek,ha kat mane nyah aku nak hantar.org lain mesti xnak ameknye.macam2 hal aku gi cari kain kat nagoya.lining xsama kain la.lining tebal sangat la.last2 kene beli 2 kali.membazir je kan.amalan syaiton kan itu.ngee~.yes aku happy juga sebab cuti raya 2 minggu.berbaloi sangat nak compare ngn budak uitm yg cuti seminggu starting last day sebab h1n1.tapi dorang cuti raye seminggu je.auuww



lastly.hari ni aku kene jadi tukang pujuk yang paling handal kat dunia.tolong aku weh!aku xpandai pujuk2 ni.nak guna secret weapon nnti aku yang geli.bia org lain yang guna secret weapon tu kat aku,tapi bukan aku yang guna.somebody call 911.hee jgn gedik yaya.aku xpernah tgk ada orang jeles kat aku sampai macam tu sekali.terasa disayangi walaupun penat nak memujuk ^-^.ok jangan geli dengan aku.



da la.aku malas nak taip panjang2.bosan pulak.sekian saja dari saya



#hepi becoming bufday to yaya cecep.kau jangan jadi cecep sebab umo kau da 20 skang.jgn takot2 makan makaroni.aku wish awal2 sebab lepas ni lambat lagi aku update blog.yihh





Tuesday, July 14, 2009

bercampur-baur

lambat plak aku update blog sekarang ni
sebab kat rumah aku menghadap makanan je
macam biasa la kan.hobi kat rumah menternak badan sampai kembang macam fei mau tercungap.kat kepala aku ada banyak benda nak taip,tapi malas plak aku nak taip panjang2
bukan orang baca sangat pon
neway sem baru da start.lupakan semua sengsara multidip.and it is the starting of sengsara studio.haha.dan aku sangat teruja sebab result multidip dapat b+.hoho aku bayangkan dapat rendah dari tu.kepada budak2 aqal, lepas ni kalau jumpe tepi jalan jgn sombong2 ngan aku.aku nak sombong xpe sebab aku xsuka pakai spec bila xde kelas.so aku nampak orang yang jalan sebelah aku macam kicikkk sangat dan sangat bluurr.lepas ne aku akan mantapkan skill main uno
so sem baru ne aku pun ada banyak azam baru memandangkan kelas sangat padat dari pagi sampai petang
aku azam nak datang studio awal.kalau boleh jadi orang first datang studio.and kalau boleh time kelas jugak.walaupun aku rasa mustahil nak jadi org first,tapi biarlah kan.azam je pon.haha
and not forgotten
happy birthday to lisot beyonce.semoga jodoh kau berkekalan dengan lan dan dapat kahwin ngan dia time umo kau 27.ok yang?

Wednesday, July 1, 2009

aku mahu optimus prime sebagai pengganti

siapa optimus prime di hati anda?adakah wira penyelamat anda?atau sekadar robot yang boleh bertukar menjadi kenderaan?
atau barang untuk dirogol?ini farah yang teringin nak buat
aku nak optimus prime jadi penyelamat aku.kenapa?xde kaitan pon sebenarnya.aku saja merepek

sekarang aku masih lagi fobia.tangan aku menggigil lagi macam orang parkinson.
ini semua gara-gara kereta.kenapa lately ne aku asyik post pasal kereta?abaikan
semalam aku dengan berani dan gagahnya mengoffer diri untuk hantar akak aku pergi melaka central.ok memang dekat sangat mc tuh dengan rumah aku.sebab aku fikir dekat la so aku berani drive manual.kat rumah aku ada kereta manual je.xde pilihan lain
tengah sy0k drive syok mangkuk jamban.kereta tuh mati enjin kat tengah2 jalan.and aku telah block 2 simpang.demmit!akak aku suruh cool.start enjin.and selesai masalah.selamat sampai ke mc

malam ni plak akak aku kol.suruh amek dia kat mc.sebab semalam dia g kolumpo
aku sekali lagi dengan gagah nye mengdrive kereta sambil ditemani mak aku
and aku lupa.kereta tu terletak kat car park seharian tanpa digunakan
bila aku start enjin,terus jalan.haha lupa nak panaskan enjin.
dan seperti biasa.lepas traffic light.kali ni kat jalan besar nak g highway
tetiba kereta aku xleh gerak!bukan mati enjin
tapi sebab gelabah aku gi tekan klac ngan brek.mmg la xjln kan
then aku prasan aku silap tekan.pastu tekan la klac ngan minyak
hantu.kereta gerak macam kura2.aku da gelabah sampai darah naik ke muka
lalu memberi signal emergency.xpasal2.haha terus aku park kat tepi jalan
semua kereta tengah pandang2 aku.lagi la aku panik.tapi cuba buat muka cool.mak aku lagi la xtawu pasal kereta ne
aku terasa nak terjun keluar dari kereta buat gaya megan fox sambil tahan kereta lain
tapi seb bek suma settle.
tapi di mana kau optimus prime saat2 awek kau kesusahan?gelak setan

Friday, June 26, 2009

iman kau dah xde,mulalah nak amek tindakan bodoh

fuh macam nak tercabut je jantung aku semalam
bila aku tengah syok2 makan.suddenly i got a phone call dari kawan mak aku
tapi mak aku xde kat rumah.so mak cik ne pun beritahu aku something
dia kata dekat2 ngan area rumah aku ada orang nak bunuh diri!
hei2.xkan la mak cik ne nak gurau2 plak kan soal hidup ngan mati neh
aku xkesah kalau aku xkenal orang tuh.lantak kaulah nak hidup ke xnak.tapi dia adalah somebody yang berkaitan ngan life aku.tapi xleh diceritakan secara umum sapa orang tu.even kami xpernah jumpa,xpernah bercakap,dia nak bunuh diri pon xbagi effect kat diri aku,tapi akan bagi effect kat seseorang neh.memang lah boleh je aku nak buat2 xamik kesah.aish tapi susah.
orang kata ne da kali ke-2 dia attempt to suicide.dia widow anak satu.xtahulah pe masalah kau sampai nak bunuh diri.tapi yang aku peliknya.orang kalau betul2 nak bunuh diri mesti time sunyi kan.i mean malam2 orang tengahsyok tido ke.tapi ne x.dia nak terjun bangunan pukul 4!4 petang.bukan 4 pagi ok.kau saja nak tarik perhatian ke apa.siap ada budak2 laki neh main gitar lagi kat bawah bangunan suruh dia terjun.polis ngan bomba yang datang pon macam malas nak layan pompuan ne.yela dulu kan dia pernah wat hal.yang aku paling kelakar ada cina sorang tuh.siap nak terberak terkencing sebab terkejut.
haha macam tu sekali kau buat orang terkejut kan pompuan.pasneh kau nak terjun lagi boleh.but please!jangan menyusahkan orang lain.kesian orang yang kau nak susahkan tuh.aku pun xleh nak tafsir niat sebenar kau buat2-terjun bangunan
##ha satu lagi.selamat pengantin baru to my childhood friend.omg.kau baru 19!muda lagi dari aku dah kawen.haha.teringat time pergi tadika dulu2 kau ngan aku pergi menyorok dalam longkang bila nampak bangla.jaga wife kau elok2.xpayah buat perangai lagi
##aku sebenarnya nak post pasal multidip.tapi tertanggguh lagi la nampaknya sebab kamera dikebas abang aku jap.

~end of story~

Thursday, June 25, 2009

bila ada yang dengki

aku kekenyangan teramat saNGat sekarang neh
oleh kerana sudah kenyang,so it's time for fun!
hey not so fun
im being so crazy after makan kak chik's roti
bread dengan hotdog yang disalut telur
yummy.couldn't have the chance to snap pictures because the bread was grab immediately setelah dihidangkan
(actually this is my promises to her and credit to her to make such a delicious bread hotdog for her lovely sis.auww so touchy)
mesti korang cakap 'ala roti hotdog je pon.tu pun nak kecoh'.haha.papela.aku nak letak gak
for today's activity:
we're gonna make kek batik again.we?aku tolong patah2kan biskut je.heh

ok back to the point
this morning i've heard from my mom
she was baking the cake for my aunt's
suddenly she told us that 'someone' mengadu kat dia
ada orang kata kek kukus yang mak jual keras
mak tanya sapa?
die cakap ada la orang kampung neh
dan seingat mak aku.orang kampung yang selalu beli adalah that 'someone'
so how come mulut2 itu boleh mengadu?
mesti anda faham kan mulut siapa yang mengadu tuh
when its time for hari raya
my mom got the orders berbelas2 biji dari kawan2 abang aku
kadang2 sampai berpuluh2 biji plus chocolate cake etc
mungkinkah someone itu dengki ngan mak aku?
even ada orang mengadu kat dia pon,xpayahla sampai nak informed kat mak aku kan
simpan dalam diam2 dah la
aku respect orang tu.aku hormat dia.xpernah kami sefamili nak kurang hajar kat dia
dulu pon dia pernah kenakan mak aku.malaslah nak cita kat sini.mengaibkan plak.
ne la orang melayu kan.bila ada yang berjaya sikit,mulalah nak dengki.tapi aku xmaksudkan sume.sesetengah je.manusia xsemuanya baik.aku pon xkata diri aku ne baik.
after this mak aku pon da malas nak wat kek untuk 'someone' itu
kalau niat dia xbaik, wat ape kita nak tolongkan.perlukah?
luar memang la nampak baik.dalam hati sape tahu.
seeing is believing.haha tah pape aku ne

Wednesday, June 24, 2009

wedding apakah??

yeah yaya aku da wat tag kau.akhirnya
1. How old are you?
20.but still aku rasa aku xmatured lagi bersama kawan2 yang gila.hahha.
2.Are you single mingle?
of course not.im taken
3. At what age do you think you will get married?
mengikut planning time aku umur 27.apakah??ah tunggu ajelah
4. Do you think you’ll marry the person you are with now?
xtahu la.macam ye macam tak.but hopefully it is true
5. If not, who do you want to marry with?
lelaki terakhir yang aku suka.siapakah?ah xnak ah sape2
6. Who will be your brideman & bestman?
nanti la aku pungut kat mane2.kan ramai ade
7. Do you want a garden/beach/ traditional wedding?
bubble wedding.omg@!!this is madness.aku xkesah ape2.tapi bes gak garden wedding
8. Where do you plan to go on honeymoon?
paris?rome?maybe?
10. Will that include your exes?
wtf.mesti la x.eh aku ade ex ke?
11. How many layers of cake do you want?
15 tingkat kek basi.haha bad dream wedding
12. Name the song/ tune you would like to play on your wedding?
lagu gerak khas a galak nyanyi.haha.xpayah susah2.panggil je band abang polis
13. Do you prefer fine dining or just using spoon and fork?
pakai tangan sudah.sunnah nabi
14. Champaigne or wine?
im a muslim!
15. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
days after wedding.xke menggelupur org kat rumah kemas majlis aku.ish2.xpatut
16. Money or household items?
semua penting.kan kan??
17. How many kids you would like to have?
aku nak 21 macam neena.ingat kilang proses anak ke
18. Will you record your honeymoon in DVD/ CD?
mesti la.

Tuesday, June 23, 2009

kami menang!!

title di atas bukanlah merujuk kepada multidip ye
sila faham.aku tahu group aku xmenang.haha
aku merujuk kepada car crash
oo yeahh
setelah deal deal n deal
berakhirlah sudah kemelut bunguk2 neh
trimas banyak2 kepada geng basketball.aku sayang korang.kita tetap bersama di kala susah dan senang.
credit to lan atas kemenangan ne(lisot jgn jeles.aku xberniat.)
also thanx to mighul,ados,huzaifah, n my new bff.shy lagi pemalu.(aku ingat kaed je ade budak nama shy).yg pakai oldskul sama ngan aku.haha tetibe je aku rasa aku ne annoying.
kami kena bayar 200 je.haha genbira xterkata aku.pandai sungguh encik lan berkata2.
woi lan ko amek law la weh.baru sesuai ngan jiwa kau.
itu da kira bagus la kan daripada kami xbayar pape
n hei mohd kancil
aku xkan lupakan suara kancil kau sampai bila2
saat2 kau nak marah aku dengan suara kancil kau.haha aku pon xtakot
dan nama baru.encik trauma.yang asyik bercakap ayat trauma je kat aku.
''mai,truma lagi ke?''
trauma lagi ke?
masa mula2 kereta ne dilanggar aku xla trauma sangat.lisot kot trauma.haha
tapi benda ne da lama lepas.lagi mahu tanya aku trauma ke x.crite da basi la weh!
untuk meraikan kemenangan neh(maCam masuk court lak kan)
kami meraikannya di shakey's pizza
at first aku keberatan nak pergi
setelah kantung aku yg dikira macam purse hilang(nnti aku cerita)
dan malam tu juga aku telah propose shy untuk menjadi pakwe aku
shy malu2 plak.hahahaahaha.lex2.gurau je kan encik pemalu
lan n lisot malu2 setelah digosip berdua.(aku tahu taste ko lisot)





otw nak gi jusco.oh ye.aku lupe.akak paan pon ikut skali




mulut aku senget benget gara2 terlalu lapar.fara di mana??


gmba ne gelap.tapi seb bek nampak gak weh muka jepah ngan mighul.hahahha

silalihat persamaan muka lisa ngan lan(berbaju hitam paling hujung).tetibe aku rasa korang ade rupa.haha.Lisa.Lan.L?

inroducing:shy yg berbaju merah.ados berambut cacak mafia.si botak adam(btol xnama die?)

Tuesday, June 16, 2009

cerita di subuh hari

i'm sick of this multidip!

o yeahh first entry bout multidip
don't have the feeling to update about this subject
and the plan is after the submission
haha aqal2 sekalian wait for the entry after the submission
saje menyimpang jap

actually this entry aku nak cite pasal car crash ri tuh
i thought it was over after the discussion with the 'owner' at kaed's cafe
but it causes a lot of troubles
omg this is madness!
at first we thought the owner want to lodge police report
so that he can claim the insurance
tapi degil sangat mamat neh
macam2 reason dia bagi
rasuah la
pe lah
ishh saja jer
mesti dia tak0t kan sebab sewa keta is illegal
than he estimates we have to pay back 400-500
okay
mana aku nak dapat duit
500/6?
than 1 day after the bargain(ceh macam nak berniaga)
i mean bargain yang hampir nak fight
he told us that we have to pay 650
pulak dah.but he covered 150
dia cakap leh bayar ckit2
actuall the 'real owner' budak law.kononnya lah
yang selalu deal ngan ktorang pasal car crash ne budak engine(never mind kalau xpaham)
and the 'lowyer' ne nak cakap pasal undang2 neh kat ktorang
ingat kami tak0t ka
bikin gua panas je
aku da lega la sebab leh tunggu ptptn
n yesterday lisot beyonce told me that he want the total money asap
ok fikir2lah mana aku nak cekup duit
duit makan aku p0n xlepas skang neh
the story still in progress
to be continued....

Sunday, June 14, 2009

award from yaya



Cute's 3logger Award.

Peraturan nak jawab tag ni ialah:

1. Copy badge "2009 Cute's 3logger Award" untuk diletakkan di blog anda.

CHECKED!!

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.

yaya gelupur yang bagi award ni kat aku.pada mulanya aku sangat ragu-ragu dengan award beliau ini.kenapa?apakah.ah aku merepek je neh.aku ingat lagi mula-mula aku kenal kau, kau pandang aku macam nak makan je.sebabnye? sebab ko pakai eye liner oh so hitam.i bet avril pon leh kalah.auwww.wahai yaya hentikanlah perangai gelupur itu sebab xlama lagi ko kene sawan babi plak macam paan.jeng.tamat

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).

1) aku suka bangat main bowling.but believe it or not, aku last main game neh time aku form 3.aku rasalah.not so sure coz it's a long long time aku xmain


2) aku xsuka semua jenis binatang.kau bagi la kucing ke, hamster yang comel gila, sumpah aku xkan terpikat.ini semua gara2 angsa and itik yang makcik aku bela kat umah die.sebab time aku kecik2 angsa ne suka je patuk aku.aku benci kau!


3) aku cepat mengantuk pas makan.xkiralah makanan pape p0n.2 pasal la aku mengantuk sampai xleh drive ari 2.auww sian lisott


4) aku da bosan ngan uia ne sebab kedekut cuti.kalau cuti pon xsama ngan u lain.wtf kan.aku balek umah pon akak aku xcuti.wat heppe neh

5)dulu muka aku hitam terbakar sebab masuk kawad pkbm.sampai kat keliling mulut aku terkopek2 sebab kering.susah tol nal elokkan kan dia.aku ingat lagi lebih kurang setahun baru mka aku elok botul2


6) aku nak hantar mak ayah aku g haji bila aku da keje nanti.nak belikan baba kereta baru.macam2 lagilah.sebab mereka da banyak berkorban wang dan tenaga untuk anak macam aku neh.selalu je nyusahkan dorang.dari kocik sampai la bosa.xserik2.nyett

7) kecik2 dulu aku pemalas nak pergi tadika.seminggu sekali je aku pergi.bila mak aku tanya asal xnak pergi ne sayang(aku anak bongsu yang manja).aku cakap malas nak gosok gigi.alasan yang sungguh xrelevan


8) aku suka kentut.o yeahh pengakuan berani mati.cacatians da paham sangat perangai aku neh

9)aku sayang kakak2 aku.merekalah teman terbaik aku walaupun kak ngah n kak chik lagi rapat berdua.aku slalu gado sampai xbercakap seminggu.never mind.kami da berbaik.nanti kalau dorang kawen da xbest la kan

10) aku sebenarnya xtahu le nak tulis ape.bende yang aku tulis kat atas ne suma bosan kan.sebab aku pon bosan skang ne.xde emosi semasa menaip award ini.pape p0n aku sayang ko yaya.muahaaa.thanx for the award









Wednesday, June 10, 2009

untitled

kenapa aku rasa badan aku macam nak bengkok je sekarang
kenapa aku rasa macam nak tido lagi
kenapa aku malas nak update blog
kenapa aku xsabar nak abis multidip
aku nak balik umah!!!
yeahh itulah solution terbaik
masalah datang bertimpa-timpa
adeh penat la aku camne

Tuesday, June 2, 2009

impian yang xkesampaian

macam ne ek aku nak start entri
okey2
k0rang time kecik2 dulu mesti ada cita2 kan
haha rasa kelakar la plak dulu kawan2 tadika aku ada yang nak jadi driver bas la
ada yang nak jadi superman
xleh blah
padahal perempuan
aku pun ada gak cita-cita aku sendiri
dulu kan cerita Gerak Khas tengah t0p kat tv
before start lagi ayah aku dah aturkan anak dia ne depan tv sebab nak tengok sama2
bila lagu da kuar mula la nak meremang bulu r0ma aku
tah pesal aku pun xtahu
maybe aku bangga k0t tengok pelak0n2 dia berkawad kaw-kaw punya
sharp plak tuh d0rang berkawad.kalah geli mat menari.
start cite tu la aku nak jadi p0lis
bila pergi sekolah aku ajak kawan2 aku berkawad kat padang time rehat
orang len g makan kit0rang sibuk berkawad
then muka jadi hitam macam arang baru nak menyesal
sebelum tid0 je mula la berangan macam mana la muka aku bila jadi p0lis
mesti segak haha sebab dapat pakai unif0rm
tapi naseb baik cita2 ne xkesampaian
bila aku tengok akak aku melukis aku nak jadi arkitek plak
time cuti sem lepas ayah aku ada offer aku b0rang nak jadi p0lis
aku bantai gelak la terguling2




misai a galak yang mencapah










Tuesday, May 26, 2009

mimpi lagi

dulu aku selalu gak dapat mimpi tah pape
mimpi gi dating ngan farid kamil la
mimpi spahic g beli cincin ngan maryam cerita ayat2 cinta la
mimpi pergi dating ngan yasin
tah pape
tapi aku rasa semalam nye mimpi lagi dahsyat k0t
mentang-mentang la malam semalam budak2 ne bincang floor plan
sebab hari ne kene gi c0nsult ngan madam aziah
aku mimpi madam aziah meninggal :p
time 2 pas c0nsult
xberapa lama lepas kit0rang habis c0nsult
dah kec0h-kec0h cakap madam meninggal
semua terkejut sakan
meninggal sebab sakit jantung.hahahahaha
si mierul p0n mas0k dalam mimpi aku
hajar dk ngan kak dini p0n ada
tapi aku terlupa dialog d0rang
mierul cakap nasib baik la sempat c0nsult ngan madam bef0re dia meninggal
kalau xteruk ah kene hentam time crit nanti
alahai
pagi tadi aku ingat gila jalan cerita mimpi ne
hampeh sekarang da lupa
ada lagi part best aku rasa
tapi xingat!huh

....

jiwa aku xtenteram sekarang ne
aku buntu gila
rasa-rasa aku akan buat tindakan b0d0h
tapi bukan bunuh diri
aku akan buat benda yang aku rasa aku pun akan menyesal 0ne day nanti
s0 sekarang aku tengah pikir nak wat ke xnak
tapi aku xnak kecewakan hati dia (ceh jiwang plak)
sabar sabar
kene pikir masak2 dulu
arghhh
mak t0long!!!
nak balik rumah
teng0k muka mak baru hilang masalah

bengang

aku sekarang kat kelas cad
tensi0n nye pasal sume keje aku xwat
ne suma pc punya hal
abis la aku
bila lah boleh siap assignment ne
aku rasa pc kat lab ne da xbet0l
banyak sangat k0t virus cecacing
cacing perut aku p0n xteruk macam ne huh
aku nak balik bilik!
sape mawu ikut
buat keje kat bilik lagi bes
kan kan??

Saturday, May 16, 2009

lelaki itu dan ketiaknya

aku tetiba je rasa nak p0st pasal entri ne sebab baru je semalam aku cerita kat hajar.topic untuk mengisi masa lapang.cewah.

ceritanya begini.......
aku nak g kl central fr0m midvalley.lupa plak time tu pick hour.so ramai la orang berpusu-pusu nak naik tren.
aku pon menggunakan semua kekuatan gadis aku nak rempuh makhluk-makhluk ne
lepas da dapat masuk dalam tren tu lega gila beb wa cakap.tapi penyek la aku macam tin sardin dalam tu.
yang xsedapnya aku dipenyek dan dihimpit oleh makhluk berbulu yang berkulit gelap
and damn yang berbulu ketiak kerinting lagi bergumpal
tah brape tahun dia xcukur
kalau wangi xpe lagi
aku bukan sk0deng ok bulu ketiak dia
tapi da nasib aku duduk kat bawak ketiak dia
and bila aku tegakkan kepala straight to the point ba nampak bulu
aku xleh nak gerak mane2
terpaksa elakkan bulu yang berbau itu dengan menundukkan kepala sahaja
fuh
tapi bau tu boleh terpantul ke mata dan sampai ke hidung aku jugak akhirnya
dan bau itu adalah bau setan.demmit!busuk gila
ditambah pula dengan bulu2 rambut am0i sebelah
(korang ingat aku tempat da landing kan bulu ke hapa)


ok dah habis mengutuk
lega sebab da sampai kl central
moral of the story jangan amek tren time pick hour ok
k0rang akan menyesal

Monday, May 11, 2009

bbq not bab 1 beratur

aku sekarang ne macam da malas nak update blog ne
hahah tah pesal aku p0n xtawu
tp bila ingat balek susah payah aku nak wat blog dulu2
baik aku p0st je kan entri from time to time
ok walaupun da 3 hari
tapi aku nak wish gak happy mother's day untuk ibu2 di luar sana
especially to my mom
last weekend aku gagahkan diri aku nak balek melaka even multi dip habis pukul 6 lebih
then aku sampai pudu pukul 7 lebih
bayangkanlah aku xde tiket lagi
then aku terpaksa la percaya kat ulat2 tiket yg pegi melaka
cuak gak weh
aku bersemangat sangat nak balek sebab siblings aku nak wat surprise kat mak
nak celebrate mother's day skali ngan bufday dia yg kita0rang xsambut time bulan april tuh
ah bengang aku ngan uia ne
wat cuti xsama ngan budak u lain
aku kat uma terk0ntang-kanting nak kene balek g0mbak balek
akak2 aku suma da stat cuti
**** off la uia
ok kembali ke cerita asal
kami adik beradik membuat bbq
menu2 nya seperti ayam,udang,sotong,nugget,hotdog n etc
pukul 6 petang ari sabtu kitorang da start memasak2
then bila da settle suma
tunggu2 la mak aku balek surau ngan ayah
lastly mak balek pukul 10.30
haaa menggelupur jap perut aku tahan lapar
tapi xpe mak punya pasal kitorang xkesah
kami jemput gakla mak teh ngan nenek
mother's day la kan
tp gamba xdapat diupload sebab xmenutup aurat cewah

multi dip ne penat gile wehh
2 la kau mai last week merungut2 bosan sebab xde keje
minggu ne siap la kau

Wednesday, April 29, 2009

malaysia maju

huwaa
aku lambat lagi
sebab internet yang macam halal kat rumah ni
neway still not too late to express my feeling right after the result was released
alhamdulillah syukur nikmat
malaysia maju rakyat selamat

h0ping for the sunshine till the end of the day
next sem will be the tough one
struggle lah nampaknya
have to put my best eff0rt

and not forgotten my geng basketball
c0ngratz bebeh
aku amat berbangga dengan kalian semua
keep up ur g00d work
sayang k0rang

tauke apa?

muahaha
aku xsaba nak jadi tauke o t0key
tauke apa?
kita tunggu dan lihat
watch 0ut!

next entry c0ming s00n
wait for the tauke's st0ry telling

Tuesday, April 28, 2009

JUST A C0NFESSI0N

first of all i would like to apologize for everybody if this entry might hurt your feelings.but dont worry.ianya tidak ada kaitan dengan k0rang p0n.but it has a 'b0nd' with s0me0ne else.sebab aku tahu 0rang itu tidak akan membaca bl0g aku neh.maybe dia dah anggap aku ne tah pape k0t.f0rgive me 0k.
im not that type of person yang senang-senang nak lupakan kawan lama.bukannya nak kata aku baik ke apa.tapi da kata kawan lama kan.l0ts 0f mem0ries we spend together dulu2 kan.tak kira la sweet mem0ries 0 pahit mem0ries.aku appreciate sgt2 kawan aku.
but nowadays.bila aku message 0rang tersebut.jawapan yang akan di reply membuatkan aku sedih sangat2.aku xtawu pe silap aku dia buat aku macam ne.jumpa p0n da berkurun xjumpa,nak wat silap camne kan.ok s0rry if it was my fault.my bad.but xsemua 0rang perfect.bila aku beriya-iya tanya dia perkembangan terbaru or saje message nak tanya khabar, dia jawab sepatah je.bukan sepatah ayat taw.sepatah perkataan.contoh:g,k n s0 0n.bila dia message xpena lak aku treat dia macam ne.aku xberniat nak burukkan dia.tapi aku da lama ngat sabar.bila fikir balik dulu dia pena jadi kawan baik aku gak la s0 aku akan pastikan kami tetap bersahabat sampai bila2.maybe im not a good bestfriend.aku masih sayangkan dia sebagai kawan sebab dia baik sangat.understanding.caring.otak gila2 sama ngan aku.
we have to expect the unexpected.i h0pe after this our relationship can be closer macam kat sek0lah dulu.amin.may g0d bless you n aku d0akan yang terbaik untuk kamu.peace and a piece of broken heart.

Friday, April 17, 2009

aku lesbian

ah xtwu kenapa tiba2 je aku nak p0st pasal lesbian ne.tp bukan pasal lesbian p0n.pasal len.mungkin keb0sanan k0t sementara menunggu lunch.sepatutnya t0l0ng mak n akak ipar masak.ah malas.es0k la mas0k dapur.hehe.
dulu aku xpena plak terpikir my besties akan kiss aku.dulu kat sk0la p0n xpena 0k.sirius.hanya mak dan arwah makwe and makwe will kiss me and makes my life like in heaven.uh besnye(ok kis kat pipi je.k0rang jgn pikir french kis ke ape ke 0k).terasa d0rang sayang kat aku sangat.tapi bila masuk archi uia...l0oked what happened:

aku dapat kawan yang suka sgt mencium.especially bey0nce.sesawan p0n ada.dan bel0n.ah.dulu aku xleh trima d0rang nak kis pipi aku.terasa naik bulu r0ma satu badan.bila d0rang nak kis aku akan melarikan diri.tarik nafas panjang2 n run!yeah.kis pipi kawan perempuan perkara biasa saja.bak kata mereka lah.0h aku sangat pelik
tetibe satu hari bel0n telah mengkis aku dengan sepantas kilat.maybe bel0n xingat.tapi aku ingat sampai skang.pas2 bey0nce plak dengan percubaannya yang berjaya.pas2 gelupur.sesawan mungkin ada.kam p0n pernah try nak wat muka kis aku.haha sebab bey0nce btawu dia kelemahan aku.apa lagi.aku menjerit kegilaan dalam c0mpartment bila kam wat macam 2.but n0w.things are really different.aku da b0leh kis besties weh!yes g0od news.aku da kis bey0nce,gelupur,b0bulu,bel0n n s0me names yang aku xingat.tp pipi je taw.dah beberapa kali gak la aku kis mereka.muahahaha.jgn kata aku gersang plak.k0rang yang ajar aku.
fuh sedapnya r0jak mak aku neh(kua entri jap)
aksi2 18sx.kanak2 hendaklah bersama pengawasan ibubapa anda 0k
muka aku yang kelat kerana geli melampau
cuba sedaya upaya wat aksi lesbian
yeah berjaya gak walaup0n muka aku xreal.sila lihat muka gelupur
hepi sebab aksi geli dah abis

aksi mereka yang pr0.identiti adalah c0nfidental

pasne sumpah aku xwat lagi aksi macam ne.geli matnya xpayah cakap la.hanya mat geli mat je yang tahu.kasi murah kalkulat0r encik tab0o.hai geli mat


Monday, April 13, 2009

m0vie marath0n beb

walaup0n pada mulanya aku rasa ragu2 nak j0in geng basket teng0k wayang,sebab nak save duit untuk print n0tes,tapi akhirnya aku pegi jugak.kami pergi hari sabtu walaup0n exam ess xlepas lagi.ah lantak.nak lepas tensi0n jap.aku teng0k 2 m0vie terus

firstly c0nfessi0n 0f a sh0pah0lic.pergh.girls 0ut there yang kuat sh0pping, k0rang sh0uld teng0k cite ne.memang ada pengajaran yang terselit di sebalik.da la lawak gile.aku memang suka sangat sh0pping.xde duit p0n b0lah lagi gatal2 nak beli bende yang xpenting.especially baju.sebenarnya bende ne da jadi habit.susah nak buang tabiat ne.aku pernah try hang 0ut kat sh0pping c0mplex dengan wind0w sh0pping je.tapi xleh tahan.kene gak beli s0mething baru aku puas hati.0k kembali ke t0pic asal.rebecca yang sh0pah0lic ne memang sian giler kat die.walaup0n die try hardest nak buang habit ne,last2 jadi macam aku gak.haha.beli gak.tapi die beli sume yang gucci,prada,guess,lv etc.ade yang aku xpena denga p0n ade.beli berbundle2.tapi jadi writer kat magazine "successful saving".sampai die da fam0us mas0k tv p0n,hutang kredit card xbayar lagi.sampai derec smeath si pemungut hutang mintak hutang time talksh0w 2!pas2 sume kant0i.part paling sedih aku rase bile baju pengapit yang besfriend die bagi ada kat charity sh0p.kant0i bila kawan dia nmpak 0rang gila kutip sampah yang pakai baju 2.sampai si gumpal p0n menangis.tapi aku xla.0key malas nak review panjang2.aku bukannya tahu sahu sangat review filem ne.

sec0ndly talentime.cite ne memang tangkap leleh a wa cakap.walaup0n aku ne bukannye peminat cite yasmin ahmad,sebab sume cite die lembab macam kura2,tapi cite talentime ne memang berbeza.really difference.aku memang susah nak menangis kalau tgk m0vie.first m0vie yang aku menangis cite cinta.sec0nd telentime ne(suma m0vie melayu.ok aku baru perasan).sebab babak 2 berkaitan dengan kematian mak.sedih2.tapi aku rasa nak rakam je reaksi hazirah kalau tgk part2 r0mance.haha.reaksi geli geli mat.0h hazirah.xdapat aku bayangkan k0 c0uple nanti macam mane

aku suka takentime sebab:
1. ade lagu i g0.aizat nyanyi.sedap gile.lazat dimakan
2. ade mahesh.walaup0n pekak bisu,die tetap c00l.badan kering.tapi muka leh tahan.suam2 suku
3. buatkan aku menangis teresak2.tahniah 0k.sampai lengan baju aku jadi c0klat sebab lap air mata dengan mata bercelak
4. semangat muhibbah dalam cite ne memang kuat sekali.yeah str0ngest

epi bufdAY Mak!

yeah.bufday mak aku jatuh pada 12/4 bersamaan hari ahad kelmarin.tapi aku xberapa nak ingat tahun bila. 1957 k0t.ah abaikan.nanti aku tanya mak aku.aku tawu k0rang suma mesti sayang mak k0rang kan.tipu ah xsayang weh.sayang like heaven.aku xsabar nak balik uma hari rabu neh.nak sambut bufday mak.aku ingat nak watkan die kek hand made aku sendiri.cheese kek k0t.walaupun aku xtahu menahu camne nak wat cheese kek ne, i'll try my best.silap2 nanti aku s0h mak aku yang ajar last2 kek 2 jadi hand made mak aku aha.
time aku n akk2 n abang aku kecik2 dulu,kit0rang xpernah celebrate bufday mak.y0la.hingus p0n xabis meleleh lagi.berak kencing p0n xtahu basuh sendiri ade hati nak celebrate bufday mak kan.baba p0n bukannya jenis yang suka sambut2 bufday ne.bak kate mak baba ne xr0mantik
tapi bile masing2 da matured(i mean my siblings) baru kit0rang sambut bufday mak.kadang2 sambut kat luar je.kadang2 sambut kat umah je sejak akak ipar aku ada.haha sebab die je yang tahu masak antara kami sume

teringat time kecik2 dulu.mak aku tengah bakar ketupat k0t xsilap aku.aku g gatal2 main masak2 kat api ketupat tu.siap masak maggi lagi.pas2 main p0nd0k2 s0rang2.kawan2 aku sume gi sek0lah.tapi aku p0nteng.tengah sy0k masak2 macam ibu pr0,mak aku jerit.tp aku wat b0d0 je sebab jeritan 2 xmenakutkan aku lagi.mak aku jerit kali ke-3 baru aku lintang pukang nak lari.yela sape xtak0t mak aku da bawak kayu sekali,sirius xtipu.pas2 aku kene sebat kat kaki sampai berdarah sebab kayu 2 ade paku.mak da cuak.malam 2 baba tanye pesal ngan kaki aku.pas2 mak kate aku jatuh.haha.hebat gile mak ne.aku d0k diam je sebelah mak.wat muka kelat

ne satu lagi.tapi akak aku a yang cite.zaman aku baby lagi.xj0in d0rang main.kak chik, kak ngah, and abang aku mandi sama2.d0rang mandi2 sambil mencarut b***,s***,n***** etc.kebetulan lak time 2 ade guest datang kat uma.mereka sume dengar a carutan2 ne.mak aku dengan sabarnya g kat shower 2.cakap camne "ala anak mak sayang.meh kat mak meh".k chik yang kak nam beratur paling depan.diikuti kak ngah n abang.then mak aku cili mulut d0rang pakai cili b0h wat sambal tuh.pergh.si kak nam kene paling ter0k skali sampai mulut dia lep0h(kemerah-merahan sampai berkudis)

mak aku gak pena rendam abang aku dalam l0ngkang.haha.padan muka sape s0h jahat sangat.l0ngkang tempat himpunan najis keluar.hahahah.mak kate kat abang jangan bangun selagi die xsuruh.abang aku punya la taat kan.sampai arwah makwe(nenek) s0h bang0n p0n die xnak sebab tak0t.padahal bleh je blah sebab mak ade kat dalam.hahaha

begitu sekali garang nye mak aku.tapi hati dia tetap lembut.sensitif(kak ngah ikut prangai mak).sp0rting lak tuh.mak aku tawu aku da ader pakwe.aku da tunjuk gambar sume.haha.mak aku cakap bek cari pakwe time tengah belajar.nanti da keje susah nak carik time kerja sebab sume da ader c0uple.mak aku terer gile masak.sume benda baru yang mak aku try suma jadi.slurpp.xsabar aku nak makan udang g0reng resepi mak,kek c0klat,cheese kek,sambal cili api.meleleh sampai ke lantai air liur aku skang.memang mati kekenyangan sambil tersenyum ah kay uma nanti.

pasne aku da b0leh update bl0g lagi.sebab da free.

Thursday, April 2, 2009

kehilangan

aku xtawu la
kenapa
sejak kebelakangan ni barang aku syik sume nak ilang je
ari 2 purse ngan hp ilang
pas2 ri selasa pas ak semayang kt masjid sliper kesayangan aku ilang plak
arghh tensen2
da la nk g sg wang time 2
menirap je hai darah aku ne
0rg g semayang kt masjid die nk mencurik plak
xtawu lak aku kan kal02 die nk 'pinjam' jap ke
g amek air semayang ke
seb bek sliper 12 inggit
tp duit gak 2
igt aku byar pkai bulu ke
pkai air liur ke
hish
seb bek dpt bli kas0t kristal cinderella cantik kt kedai kas0t kt centre
haha 10 inggit je maa

ha ne satu lagi
pas abis exam qsbe td aku kua je
tgk2 beg merah aku ilang
oh shit rase mcm nk nangis time 2.siyes 0k
seb bek hp ngan purse ak bwk mas0k exam
b4 2 ak ltk beg merah kak nab kt ats n0tes
tgk2 da xde
rupe2nye ade makhluk asing yang alihkan die
selamat.mesti die nk curik xjadi sbb xde pape dlm beg 2.damn.

aku harap pasne aku xdpt lagi bad luck.amin

Tuesday, March 24, 2009

wpun da lewat
t0k aku wish epi independence day
n als0 raye keling(bak kate lisa)
tp ak nk wish gak
kt sume bdk2 archi

0leh kerana seminggu yg trtekan mcm bab ni
dgn xmandi nye
xtd0nye
ak ilang slera mkn sume
n brt ak trun 2 kg
huhu
watever

n s0ri 4 da heart dat i hurt
during last week
n a week ak xmsg die p0n
die je yg msg ak
die k0l ak xagkat
sume gara-gara pr0jek!!
arghh please undesrstand me laa
ak bdk archi
mmg submissi0n week jd r0b0t gile mcm ne
n if i d0nt pick up ur f0n
n0t reply ur msg
i repeat
please please understand me
dats the maj0r thing i want fr0m u

if i fall asleep after dat submissi0n
pengsan slame beberapa jam yg lame
2 maknenye i have 2 qada tid0 sminggu
n bile ak sedar
berlambak2 gile msg
penuh dgn kemarahan

ak xkesa kal0 die bace bl0g ak ke x
pasne nk benci ak ke x
i d0nt mind
sbb kt cni je tmpt ak nk luahkan perasaan
if 0ur relati0nshiop will end after dis
ak pasrah je
reda

ak nk sum0ne yg memahami kerja ak
wpun die xberada kt tmpt ak
die xjd bdk kaed
tp wat2 la phm kt ak

fuh
dats all

Wednesday, March 18, 2009

arghh
tensen gile skang neh
da pukul 5.30 pg neh
tp drawing ak still lg xsiap2

ak da glabah gelupur skg
tp apekan daya
0tak ak da penat nk pikir wat drawing cm haram neh
PENAT!!!

ngan tilawah xhafal2 lagi
ngan bm nyer presentati0n
arghhhhhh

Friday, March 13, 2009

terjah entengan

semalam
time dinner reramai
kat cafe asma
sume b0rak pasal cite h0t

xsangke plak kwn2 ak digelar geng basket
walaup0n ak adalah sh00ter basket 'terhebat'
dengan menjaringkan g0l mcm nk men l0ntar peluru
huhu xsangke
tp ne bkn main p0int ak nk cite

ak nak cite psl v0cab baru yg ak belajar semalam
pe pendapat k0rg tentang perkataan 'enteng'?
bagi aku
aku slalu denga 0rg ckp camne
'k0 jgn pandang enteng kt aku"

tp semalam nye len plak
kami ser0n0k bercerita psl cite antu
shutter la.ju 0n la
n tibe2 gumpal bersuara
lbey kurg mcm ne la
"eh bukan ke antu 2 d0k kat enteng ke??"
hah
kami sume terkejut
apakah yg dimaksudkan 'enteng' 0leh si gumpal itu???

check it 0ut
enteng bagi si gumpal sebenarnye adalah LOTENG
muahaha
gumpal men terjah2 lagi

dududu


Tuesday, March 10, 2009

ini yaya.rahsia terbesar mai!! check it out bebeh!

yaya ni.. saje jek ceroboh page mai.. aku nak cite rahsie mai...
nak tahu???
hehehe...silela baca di bawah..





















































aca mak enon!!!!!
kene tipu!!
hahahahahah...

yang ikhlas : yaya... ;p

saya dan r0ti jala

saya suka makan roti jala
ari2 saya makan roti jala
roti jala kedai mummy sgt sedap
ari2 sya makan sampai 5 kepeng
5 keping 2 ringgit
tmbah skali ngan kertas pembungkus yg berharga 20 sen
b0d0

ari ni saya memakai baju berc0rak jala2
0yeah oyeah!!(yaya gile yg wat)
baju itu berwarna itam
itam berbulu2
oyeah oyeah

nasib baik muke pakwe sya xmcam r0ti jala
sekian

Monday, March 2, 2009

oh beluncasku

Oleh kerana aku da lame xupdate bl0g aku neh
maka dengan ini dimaklumkan bahawa
aku ingin publishkan 2 p0st serentak pada hari yang sama
tempat yang sama
cuma waktu sahaja berbeza
dan aku hendak menggunakan bahasa baku la pula
macam lazat sahaja

adakah anda suka dengan ulat beluncas?
semestinya tidak bukan
ia adalah binatang yang menggelikan
yang mempunyai banyak cecair di dalam badannya(t0l ka ini?)
dan berwarna hijau
supaya ia mudah menyamar sebagai daun apabila diserang musuh berbahaya

pastinya k0rang semua akan menjerit mak nyah bile beluncas ada di hadapan k0rang
lebih teruk lagi berada di badan k0rang
ketahuilah semua wahai rakan-rakan

ulat beluncas kini berada di badan aku!
uwaaaaaaa
mak xtawu nak jawab pe nyah.damn
aku pun tidak berapa pasti sejak bila ia berada di badan aku
baru-baru ini apabila aku pulang dari peperiksaan qsbe
aku nampak beluncas itu
dan berkata kepada Gumpal bahawa aku sangat takut melihat beluncas itu
beluncas itu menyebabkan aku tidak selesa berbaju kurung
hahaha
hanya kawan2 aku sahaja yang tahu kenapa

rahsia demi rahsia terungkai
mulai sangat ini
aku berazam mahu hapuskan beluncas itu dari hidup aku
yeahhh!!!
aku memerlukan s0k0ngan kawan2 aku

sekian.
harap maklum

berikut dipaparkan aksi2 terbaru beluncas:



aksi terakhir sebelum digoreng seenak2nya

ini beluncas yang licin kulit badannya.selembut kulit bayi


kepala beluncas selepas majlis bercukur


beluncas yang sama spesiesnya dengan bo.beluncas berbulu lurus.



kepada rakan aku yg teraniaya maha hebatnye
aku harap k0 bersabar yea byk2
aku s0k0ng k0
yihaa

keep on g0ing bl0g baru k0
haha
dan skarang aku nak link kan k0 kat bl0g aku
haha dulu lupe nak letak.hehe alasan semata2

k0 jangan peduli kat 0rg2 macam 2
biarlah mereka ngan dunia mereka sendiri
dunia khayalan d0rang
hahaha
yg penting k0 kat real life ok

itu saje c0retan saye untuk kawan saya ini
harap maklum
sem0ga kita berjumpa lagi di lain hari
last but n0t least
"JANGAN GIVE UP OK KAWANKU"
mmuahahahaa

Monday, February 23, 2009

peminta sedekah desperad0

Dahulu kala...........

kal0 ak tgk peminta sedekah ne
ak rase sian gile kat d0rng
ak xtawu la kan pe perasaan d0rg time wat keje 2
nak2 kal0 0rg tua yg mintak sedekah
perghhh
gelupur jap darah ak tgk
aku pantang ckit kal0 0rg tua ne terbia cam2
even d0rg nek bas p0n ak da kesian..cehh

tp kadang2 bengang gak kat 0rg yg mintak sedekah ne
ak tgk d0rg mmpu je wat keje len
mcm 0rg xde kawan plak nk mintk sedekah
byk lagi keje d0rg leh wat
pas2 siap bawak anak skali kan..

Sekarang......
bile ak tgk d0rg2 ne
baru la insaf skit kat ati ak ne
sebab ade satu peristiwa ne
sumpah smpai mati ak xkan lupekan

Di sinilah peristiwa itu bermula.....
Masa: 1:30 pm
Hari: jumaat

ak ngan gelabahnye
pas mkan kt cafe kaed
bergegas nak g pudu
sebab tiket ak k0l 3
s0 ak da bajet mase
1 jam 30 minit slalunye sempat je smpai pudu

Then tunggu la bas
tunggu dengan pen0h mengharapnye
da dekat setengah jam ak tgu
shit
bas xdtg lagi
last2 die dtg k0l 2:15
eii glabah kucing a aku time 2

time ak dlm tren nk g jamek da pukul 2:45
fuh k0mpem a ne.sah
ak akan tertinggal basmmg xsempat nk tuka tern

ak p0n k0l la mak aku
btawu la ak xsempat nek bas k0l 3
ak ckp kat mak nk amek bas l0mpat je dr seremban
then akak ak kate nnti kematu lak b0nt0t.berjam2 d0k dlm bas 2 nnti
die cadangkan ak amek je tiket k0l 4
tp ak enggak.enggak buk
kenapa ya

yeah
sebab duit ak ade 10 inggit je
tiket bas harge die da 12.50
mane ak nak k0rek lg 2.50 an

xpe2
ak ikhtiar sendiri.sl0ngkar2 sume beg yg ak ade
yes!!!jumpe p0n singgit setengah
uwaaa mane nk dpt lagi singgit
then tibe2 idea b0d0 dtg kat pale ak
maha gempak gile ah

ak p0n pergi mencari2 sum0ne
ak nmpak la s0rg akk ne tgh bace newspaper
0leh krane ak tgk die pakai tudung
ak p0n brani la bertindak

aku:em kak leh tumpang tanye x
unkn0wn sis:yea kenape
aku:saye nk balek mlake neh.tertinggal bas.s0 kene bli tiket baru.tp dwet xckup.leh xbagi saye singgit
unkn0wn sis(ngan muke kerek):xdela.ade duit besa je.duit kecik xde(sambil jeling2 kat aku)

OMG
siyes weh
muke ak tebal gile time tuh
b4 nk ckp lagi ak da rase darah nek kat muke ak
malu teramat2 sgt
mcm nk terjun bangunan je time 2
mcm muke penuh ngan taik p0n ade
baru la ak tawu
mcm ne la perasaan peminta sedekah

ak redha je xdpt balek mlake p0n
xnak ak memalukan diri lg gi mintak kt 0rg len
tibe2 akk ak k0l btawu yg ayah ak nak mas0kkan dwet

sengal.shit.nape la dr tadi ak xterpikir mende nih
fuh..panas2.marah kat diri ak sendiri kerana xberfikir pjg
marah kerana keb0d0han ak sendiri

n after that day
bile ak tgk peminta sedekah neh
k0mpem.ak akan teringat peristiwa tragis dlm idup ak

**hargailah walau sesen p0n dwet anda.pastikan nak balek kg mcm ak ne ha paling kurg ade 20 inggit

*tagged by lisott

Bold the statements that are true to you. Italicize the statements that you wish are true. Leave the Fibs alone. Then, stab 5 people to do the same test.

I miss somebody right now.
I don't watch TV these days.
I own lots of books.
I wear glasses or contact lenses.
I've tried Marijuana.
I love playing video games.
I have been in a threesome.
I have been the psycho-ex in a past relationship.
I curse sometimes.[i curse ALL the time!]

I believe honesty is usually the best policy.
I have changed a lot mentally over the last year .
I use to carry my knife/razor everywhere with me.
I'm totally smart.
I've broken someone bones.
I'm paranoid sometimes.
I would get plastic surgery if it were 100% safe, free of cost and scar-free.
I need money right now.
I love sushi.
I talk really fast.
I have long hair. [wish it's longer]
I have lost money in Las Vegas.
I have at least one sibling.
I have worn fake hair/fingernails/eyelashes in the past.
I couldn't survive without Caller ID.

I like the way I look.
I am usually pessimistic.

I have a lot of mood
swings.
I have a hidden talent.
I'm always hyper no matter how much sugar I have.
I enjoy talking on the phone.
I have picked someone of the same sex.
I practically live in sweatpants or PJ pants.

I enjoy window shopping.
I love to shop.

I would rather shop then eat.
I don't hate anyone.

I dislike them.
I'm completely embarrassed to be seen with my mother.
I have a cell phone.
I believe in God.
I watch MTV on daily basis.

I have passed out drunk in the past 6 months.
I've rejected someone before.
I have no idea what I want to do for the rest of my life.
I have changed a diaper before.
I want to have children in the future.
I've called the cops on a friend before.
I'm not allergic to anything.

I have a lot to learn.
I have been with someone at least 10 years older or younger.
I have tried alcohol before.

I am shy around the opposite sex.
I have made a move on a friend's significant other or crush in the past.
I own the South Park movie.
I would die for my best friends.

I think that Pizza Hut has the best pizza.
I have used my sexuality to advance my career.
I love Michael Jackson, scandals and all.
Halloween is awesome because you get free candy.
I watch Spongebob Squarepants and i like it.

I have dated a close friends's ex.

I am happy at this moment!
I'm obsessed with guys
[sometimes hey!]
I study for tests most of the time.

I tie my shoelaces differently from anyone I've ever met.
I can work on a car. I love my job.
I am comfortable with who I am right now
.
I walk barefoot wherever i can.
I have more than just my ears pierced.
I have jumped off a bridge.
I love sea turtles.
I spend ridiculous money on makeup.

I'm proficient in a musical instrument.
I plan on achieving a dream/goal.

I hate office jobs.
I worked at McDonald's.

I love sci-fi movies.
I think water rules.
I went college out of state.
I like sausage.
I love kisses.
I fall for the worst people.
I adore bright colours.
I can't live without black eyeliner.

I can pick up things with my toes.
I can't whistle.
I usually like covers than originals.
I don't know why the hell i just did this stupid thing.
I can move my tongue in waves, much like a snakes slither.
I have ridden/owned a horse.

I still have every journal I've ever written in.[this is my only journal]
I can't stick to a diet.

I try to forget things by drowning them out with loads of distractions.
I talk in my sleep. Climbing trees is a brilliant past-time.

I have jazz in my blood.
I wear a toe ring.

Thursday, February 19, 2009

my l0vely sunshine

haha xpasal2 je ak letak title 2
geli jek
neway
skang idup ak da xaman sgt
tid0 siang ak da xbes mcm dulu lagi
time ak tid0 matahari memancar2 kat muke ak
ha kan da bersinar2 ak mcm diam0nd edward cullen

huhu
mesti k0rg pelik nape ak ckp camne
yela
ne sume gara2 veneti0n blind rum ak
da r0sak tahap tut neh
mule2 die stuck la
then xleh bukak la
mcm2 la
finally k0rg should tgk pe jadi kat die


masih cantik lagi n functionable


da nak nazak


tadaaa.da tgl nyawa2 ikan

*even gmba veneti0n blind 2 kat blk len2,tapi gmba last 2 mmg c0mpartment ak nye.hehe xsmpat amek gmba die b4 ranap

*special thanx 2 bey0nce n phatm0y




























Monday, February 16, 2009

epi bufday sume


fr0m left:kak dayah,kak ngah,aku,kak chik



yeah
ri ne tanggal 16 feb adalah bufday akak n abg aku
mereka berk0ngsi tarikh lahir yg same
tp taun je len2
sume adk bradik aku lahir pd bulan feb
think wat?
pandai mak aku merancang
yeah
n belated bufday kt k ngah
t kcik ati lak si gigi ne kl0 ak xmenti0n die skali

em baru je td ak wish
then tibe2 akk ak mntak sesua2
jeng
die nk beg
sbb nk ganti beg die yg ilang ri 2
menggelupur jap ak denga
damn.tercabut ler bulu kaki ak nk blikan beg die
ngah zaman gawat neh
haha
xpe2
ak da janji kat die bli sem depan

n abg aku?
hemm xde resp0n ak wish
mesti da berdengkur si mate guli ne
xsaba ak nk dga st0ry akk ipar ak
die kate ri 2 nk wat surprise kt hubbynye

n aku xsaba nk balek uma
nk smbut bufday bersame2 mereka
parents ak da janji nk smbut same2




shittt!!
tahik aaa
baru nak upl0ad gmba
lapt0p ne lembab gile
nk melet0p pale ak
lu bikin gua panas je a beb
huh
len kali je ah ltk gmba
shit!!!!!!!!!!!!!
last but n0t least
shit again

Sunday, February 15, 2009

em0ti0nal!!


dadam dan bakul ajaib.*wink


dadam baru balek mengaji(change image l0l??)


a g0od p0se babe


sp0tted:pe mende kt ats pale die(actually he's wearing hair band)


street fighter


have ever felt l0nely?w0rry?miserable?
that's what i feel right n0w
d0n't kn0w why
hesitate gle neh(smbil garu pale)

figure 0ut
guess guess guess
i'm tired 0f thinking
maybe because 0f this
just n0w i'd calling my m0m
baru nk b0rak2 jap ngan mak
i miss u s0 much
hard t0 tell h0w was my feeling
with eager n excited gile nk b0rak2 neh
then my m0m said that she g0t headache
arghhh
ne yg wat ak risau ne

i think my m0m had migraine
but she try to deny it
a bit stubb0rn
th0usand times we ask her to c0me n see dr
tp xnak jugak
h0pe she get well s00n
mak..g la klinik
please...
luv u m0m

1 m0re thing
ak rindu gile kat dadam
my new b0yfriend 0k
my sugar daddy
cute sgt mcm ank kucing
can tell him anything
a g0od listener
a g0od l0oking pers0n
single but n0t available

n0w i present 2 u
dadam anak kucing

Thursday, February 12, 2009

0leh kerane b0 da cite terjah si gelupur ngan bey0nce
maka dengan ini ak nk isytiharkan b0 nye terjah

di hening pagi yg indah 0 ptg(xigt)
time 2 kt0rang baru abis kelas
then lepak2 kt A cafe
time 2 exam nak dekat da

kami berbincang2 psal study neh
punye a smangat kan
da habis mesyuarat
sume nak blah

tibe-tibe..........

b0:weh s0k ak nak bang0n awal a weh
kak nab & bey0nce: watpe bang0n awal???
b0:study a weh!


ak n bey0nce bengkek je ngan si gumpal ne
tp pendam dlm ati je a

tgk2 s0k pg si gumpal xbg0n p0n
hahahaha
die bg0n pling lmbat antare kami sume

m0ral values::
pastikan kata2 anda ditepati n jgn terlalu yakin semasa meluahkannya.hahaha.jgn ik0t gumpal nye prangai

Tuesday, February 10, 2009

td0 ku terjage

yeahh sr0n0knye klas bcm td cancel
ak p0n xde keje dr smlm
spnjg mlm smlm ak berusaha abiskan hana y0ri(haha mmg la ak ne agk ketinggalan)
tup2 pg tadi td0 ak terganggu sbb kene g kelas k0l 8
ak mmg da terniat xnak pegi
smbg td0 jer
tp bese la
i kan bdk bek(yihaaa)

s0 skang ak nk qada td0 pg td yg terganggu itu
zzzzzzz

yeahhh: 11 things ab0ut witch aka bitch

yeahhh: 11 things ab0ut witch aka bitch

Saturday, February 7, 2009

11 things ab0ut witch aka bitch

p0mpuan yg suke men sihir
ciri2 nye adalah:

1)perampas suami 0rg
2)sanggup sihirkan suami die t0k kepentingan sendiri
3)wat suami die cam 0rg b0d0 kt uma
4)amik sume duit suami die sbb tanak suami die bg duit 2 kat bini 1st die
5)dengki gile kt family bini 1st(sbb ank2 die xpndai.gatal nk kawen je)
6)anta mende2 sihir kat uma bini 1st ngan niat nk buatkan satu uma 2 menderita tnpa disedari
7)bg nasi kangkang(peng0t0r gile k0 nih)
8)b0m0hkan suami die sampai xleh diubati
9)b0m0hkan suami die supaya benci kat sume family bini first
10)wat suami die trase benci gile nk tgk muke bini 1st
11)berniat nk rampas tanah yg diduduki 0leh bini 1st

*p0mpuan di atas xditujukan kat sape2
*tp ak dgn em0 nye wat bl0g nih
*kpd sesape yg ader terjumpe pmpuan gile cmne,beware 0k
*kal0 ade 0rg camne,silalah bertaubat cpt2
*k0 nk main sihir,tp last2 ayat quran gk yg menang

sekian saje utk ari ne
bl0g ari ni utk berem0si(t0l kate hajar)