CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, September 12, 2009

semalam memang aku bernasib baik

haa oleh kerana semalam adalah hari jumaat maka aku xnak la cakap hari tu hari xbaik.tapi jumaat semalam adalah hari malang dalam hidup aku
dah la seminggu aku tido xberapa cukup dengan assignment yang macam hantu banyak dia
pastuh terkejar-kejar nak siapkan board redo ngan drawing untuk crit
bila da settle sume benda tuh tibalah saat yang dinantikan semua orang iaitu balik beraya.yahoo
tapi yahoo ni serius xikhlas sebab banyak keje kene buat kat umah

okey2 cerita hari jumaat aku bermula dengan mata lebam pergi studio sebab nak consult
da consult-consult, floor plan pon aku xsure lagi macam mane.ingatkan bila budak laki pergi semayang jumaat boleh la aku chow balek bilik terus xdatang2 studio.tapi rancangan tak menjadi
balek bilik yang macam sarang monyet pukul 4 then pengsan sejam je xbangun2.tiket aku pukul 9 malm so sempat lagi la kan nak tido dulu
aku sedar2 dah pukul 5.30.syaitan baju kat ampaian xamik lagi.beg xkemas lagi.
bila nak pergi tunggu bas, aku nampak dari jauh bas da berenti kat bus stop
penat aku melambai2 terjerit2 macam orang mati laki kat pak cik bas tapi die xprasan
then aku gagahkan diri konon2 nak tunggu bas tuh kat safiyyah le sebab aku dok asma so lame lagi kan bas nak pusing uia
da lari2 ngan barang macam setahun nak balek umah aku tgk bus da sampai pak gad depan.
ini memang celaka.pastuh nampak plak bas baru masuk.lagi celaka sebab aku da penat2 pergi safiyyah.kalau aku tahu sumpah aku xtunggu kat situ
naik bas driver gatal miang tersengih tanya aku nak balik kampung ke nak pergi haji.mulut kau memang puaka.aku da lah berpeluh2.penat.xpuasa pon macam orang puasa sebab aku xmakan pape dari malam semalam tuh
da naik tren plak aku tgk brooch kesayangan aku hilang.setannnnn.pastuh pergi berlari umah kawan akak aku amek tiket sampai kaki terpelecok
da sampai pudu nak cari platform bas xjumpa.berpeluh dengan lebat macam mandi sungai aku cari2 bas.tanya kat counter ticket die pergi tunjuk tangan die kat tempat lain padahal bas kat tempat lain.naik bas tengok seat banyak dah penuh.sampai la melaka penat xhilang sampai kat umah aku tido mengigau2 then tersedar bila yaya tonggek gelakkan aku
tapi aku puas dapat balik rumah!
nak raya.yes

5 comments:

annerVosa. said...

lawak lah kau.
bila nak lepak dgn aku?

zahirah said...

kecian giler kw mai..huhuhu

hajar DK said...

haha... hg memang selalu di rundung malang bile time nak balik kg...
ngahahaha... saba... saba....

maim0k said...

annervosa:haa aku da start cuti nih.mai la umah aku kau cuti bile?

zahirah:kau xtahu aku macam org gile time tuh.haha

hajar:tu la.bak balik umah macam2 dugaan kene tempuh

bobo ramli said...

kau memang bangang